Υπεγράφη σήμερα η κωδικοποιημένη Επιχειρησιακή Σύμβαση που κατοχυρώνει όλες τις κατακτήσεις μας
25.09.2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο.17

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Υπεγράφη σήμερα
η κωδικοποιημένη Επιχειρησιακή Σύμβαση
που κατοχυρώνει όλες τις κατακτήσεις μας

 

Συνάδελφοι,

Η διεκδίκηση και υπογραφή Επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας στο χώρο μας, ήταν και παραμένει η κορυφαία διαχρονική συνεισφορά του Συλλόγου μας στους εργαζόμενους στην Alpha Bank.

Μέσα από τις διατάξεις, όπως αυτές αποτυπώθηκαν διαχρονικά στις συμβάσεις μας, τα μισθολογικά και εργασιακά μας δικαιώματα, που στις περισσότερες συμφωνίες ήταν πρωτοπόρες και μοναδικές, παραμένουν ακλόνητα.

Οι επιχειρησιακές μας συμβάσεις αποτελούν διαχρονικά την ασπίδα προστασίας για όλους μας.

Με αφορμή τις διατάξεις του Ν.1876/1990 (άρθρο 8 παρ.4) σε συνδυασμό με το άρθρο 97 του Ν.4808/2021 σήμερα ο Σύλλογος και η Τράπεζα κατέληξαν, μετά από πέντε μήνες συζητήσεων και συναντήσεων με εκπροσώπους των δύο πλευρών και των νομικών τους επιτελείων, σε μια ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΣΣΕ στην Alpha Bank.

Αποτυπώνονται όλες οι ΕΣΣΕ από 1988 μέχρι σήμερα.

Με την κωδικοποιημένη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2022–2025 προστατεύονται όλες οι θεσμικές και μισθολογικές κατακτήσεις μας.

Προβλέπεται στο άρθρο 3.1.1 ότι με την εφαρμογή του νέου συστήματος βαθμίδων δεν θα υπάρξει καμία μείωση αποδοχών των εργαζομένων από τα υπάρχοντα επίπεδα.

Υπάρχει η δυνατότητα ετήσιας αναπροσαρμογής των αποδοχών, διαχωρίζεται το ποσό των συμβατικών αποδοχών (πολυετία, κλιμάκιο, συζύγου, τέκνων, παραμεθόριων περιοχών), διαχωρίζεται το επίδομα βαθμού και εξαιρείται απεικονιζόμενο στην ανάλυση μισθοδοσίας ως προσωπική διαφορά και ισχύει για όλους τους εργαζόμενους αφού έχει ιδιαίτερο βάρος για τον υπολογισμό της σύνταξης.

Παράλληλα διασφαλίζεται απόλυτα σε περίπτωση συνεχούς απουσίας του εργαζόμενου από την εργασία του λόγω σοβαρής ασθένειας, η υποχρέωση της Τράπεζας να συνεχίζει να καταβάλει τον μισθό πέραν του ορίου του ασφαλιστικού φορέα μέχρι και 9 μήνες.

Επαναδιατυπώνεται (3.1.8) η διάταξη για το ειδικό επίδομα  στους ασφαλισμένους μέχρι 31.12.1992 επαναχορηγούμενο (1) μήνα πριν την αποχώρηση.

Η επαναδιατύπωσή του γίνεται για ισχυροποίηση των θέσεών μας (υπολογισμό στη σύνταξη) έναντι του ΕΦΚΑ που μέχρι σήμερα το αμφισβητούσε.

Πέραν όλων των διατάξεων που περιλαμβάνονται στην κωδικοποιημένη συμφωνία, πετύχαμε τη διεύρυνση καταβολής του Τουριστικού Επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους που το ελάμβαναν για 9 μήνες και πλέον θα καταβάλλεται για 12 μήνες.

Τέλος επαναλαμβάνεται με ξεκάθαρο τρόπο η ρήτρα προστασίας της απασχόλησης.

Συνάδελφοι,

          Ο Σύλλογος ευχαριστεί δημόσια για την υλοποίηση και υπογραφή αυτής της μεγάλης κωδικοποιημένης ΕΣΣΕ τη ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ Νομική Σύμβουλο της ΟΤΟΕ.

          Σας κοινοποιούμε το πλήρες κείμενο της κωδικοποιημένης σύμβασης που υπογράψαμε (Διαβάστε εδώ).

          Να το έχετε στο γραφείο σας, να το συμβουλεύεστε για κάθε πρόβλημα και φυσικά για να απαντάτε στους γυρολόγους του μικρού Συλλόγου που σας βομβαρδίζουν με ψεύδη, ανακρίβειες και μυθεύματα.

 

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ